Искам да помоля ако някой има размерите на главата на 33 16в. да ми ги даде ако не по-то4но ми трябва разстоянието от края на единия клапан до края на другия и на широ4ина и на висо4ина ако се сещате какво имам предвид.Искам да слага 16в. глави на моята ама има разлика в диаметъра на буталата около 3-4 мм мисля и да провера дали няма да се удрят клапаните в блока
Известие
Collapse
No announcement yet.
Молба до колегите с 33-ки 16в.
Collapse
X
-
Хубаво е да си манияк, ама чак пък толкова!!! И все пак, двигателите на 1.7хх са еднакви, буталата също, ходът им също, само главите са различни. Слагай! Но ако двигателят ти не е 1.7 - забрави! По-добре си купи нов двигател, ако намериш де. Инжекцията имаш ли? Щото с карбуратори няма да стане - те не са оразмерени за бързо пълнене при високи оборотиAlfa 33S16V Permanent 4
Comment
-
Първоначално публикувано от MrXzenderабе Мъро не се занимавай с глупости дай да видиме какво ще направиме за онова дето си говорихме вчераFiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Нека аз споделя моят опит с проби за заменяне на глави от еднакви мотори с различен обем и диаметър на буталото. Значи моят мАтор е 1600 кубика с бутало 78 мм. Лятото докато още не бях му сложил главата както си седеше на тезгяфа в гаража ми изпадна една глава от Алфета 2000 кубика 84 мм бутало. Направих сравнение и се оказа, че бих могъл да захлупя голямата глава на моя блок. Така и направих. Сложих и валовете. Закачих веригата и започнах да въртя коляновия вал. Ами оказа се, че клапаните опират в буталата. Вероятно защото са по-големи на диаметър от моите. Наистина като се замисля сега. Тогава не сложих гарнитура, но пък и клапана не можа много да слезе надолу та да кажем, че за малко не е минал.Alfa Romeo 75 24V
Comment
Comment